Semienková zmes so zeleninou
POTREBUJEME
- Slnečnicové a tekvicové semienka
- Zeleninu podľa chuti a doporučení MB
AKO NA TO
Svoju gramáž olejnatých semienok a semienok spoločne upražíme na sucho v panvici, smažíme kým semienka začnú praskať a skákať z panvice, takže použijeme pokrievku, aby sme ich nemuseli hľadať po kuchyni. Pražíme, kým slnečnicové trošku zhnednú. POZOR, aby nám nezhoreli!! Precízne sledujeme a miešame. Hotové preložíme na tanier.Ak sme v 2. fáze BEZ oleja, tak ich na tanieri už len osolíme morskou alebo kamennou soľou. Ak sme v 2. fáze s olejom, tak ich prelejeme 1 polievkou lyžicou ľanového oleja a osolíme. Zeleninu použijeme rôznorodú, napr. paradajku, papriku, uhorku, šalát rímsky a čakanku štrbákovú. K tomu ražný celozrný knäk. A z ovocia som si vybrala svoju dávku čerstvého manga. Semienkové raňajky milujem, v pohode zasýtia a sú ľahko stráviteľné, keďže ide o rastlinnú bielkovinu.