Avokádovo – tuniaková pomazánka
POTREBUJEME
- konzervu tuniaka vo vlastnej šťave
- 1 zrelé avokádo
- 1 jarnú cibuľku
- štipku kurkumy
- olivový olej
- morskú/himalájsku soľ
- čierne korenie
- oregano (ale nemusí byť)
AKO NA TO
Avokádo roztlačíme lyžičkou, pridáme k nemu konzervu tuniaka, nakrájanú cibuľku, dochutíme a môžeme podávať s našim obľúbeným knackebortom alebo ražným chlebíkom. Ako prílohu servírujeme čerstú nakrájanú zeleninu z nášho zoznamu.
Od 2 fázy s olejom.
Pozn.: Ak ju pokvapkáme limetkou/citrónom avokádo nám tak nestmavne. Pozor pre tých, ktorí sú na programe Metabolic balance: citrón použijeme až v 3 fáze a ak ho použijeme tak už nejeme žiadne ovocie k danému jedlu.