BULGUROVÉ RIZOTO
POTREBUJEME
- bulgur
- zelenina
- sušené paradajky
- parmazán
- soľ
- peper
- korenie
- bylinky
- cibuľa
- ghee maslo (prepustené maslo)
AKO NA TO
Bulgur zalejeme vriacou vodou a necháme napučať. Na oleji si opražíme mrazenú jarnú zmes, pridáme sušené paradajky (zeleninu si vyberieme takú, ktorá nám chutí, ale hlavne tú, ktorú máme na našom zozname). Osolíme a okoreníme. Ak bude zelenina mäkká pridáme k zmesi aj bulgur, všetko poriadne premiešame a chvíľku povaríme kým chute nesplynú. Posypeme parmezánom, dozdobíme bylinkami a podávame. Ľahké a zdravé jedlo (bulgur obsahuje množstvo vlákniny, vitamín A, selén, horčík, železo a fosfor). Príprava bulguru je veľmi rýchla a jednoduchá. Jesť ho môžu ho aj deti – nenafukuje,:) proste mňam. Najskôr v 3 fáze.