Ražný chlebík

Ražný chlebík

POTREBUJEME

  •   3 hrnčeky ražnej múky
  •   1,25 – 1,5 hrnčeka vody
  •   1 ČL himalájskej alebo kamennej soli
  •   1 ČL mletej rasce
  •   1 balenie sušených kvasníc

AKO NA TO

Najprv si zmiešame všetky suché ingrediencie (múku, soľ, rascu, kvasnice) múku si preosejeme cez sitko. Potom pridáme vodu a zamiešame. Preložíme do hrnca a prekryjeme utierkou a zabalíme všetko do deky. Necháme celú noc stáť na teplom mieste. Ráno si vyhrejeme rúru cca 30 minút spolu s plechom na ktorom budeme piecť chlebík. Po 30 minútach vyberieme z rúry horúci pekáč a naň zamiesené cesto položíme. Dáme do rúry a pečieme asi 35 - 40 minút pri 190 °C. 

Ražný chlebík