Ražný chlebík
POTREBUJEME
- 3 hrnčeky ražnej múky
- 1,25 – 1,5 hrnčeka vody
- 1 ČL himalájskej alebo kamennej soli
- 1 ČL mletej rasce
- 1 balenie sušených kvasníc
AKO NA TO
Najprv si zmiešame všetky suché ingrediencie (múku, soľ, rascu, kvasnice) múku si preosejeme cez sitko. Potom pridáme vodu a zamiešame. Preložíme do hrnca a prekryjeme utierkou a zabalíme všetko do deky. Necháme celú noc stáť na teplom mieste. Ráno si vyhrejeme rúru cca 30 minút spolu s plechom na ktorom budeme piecť chlebík. Po 30 minútach vyberieme z rúry horúci pekáč a naň zamiesené cesto položíme. Dáme do rúry a pečieme asi 35 - 40 minút pri 190 °C.