Cícerová nátierka (bez tahini) od 2 fázy s olejom

Cícerová nátierka (bez tahini) od 2 fázy s olejom

POTREBUJEME

  • 1 hrnček suchý cícer
  •  štipka čerstvého cesnaku
  •  soľ
  •  mleté čierne korenie
  •  rasca drvená
  •  citrónová šťava (kto chce)
  •  olej na studenú kuchňu (olivový olej/repkový olej)
  •  podľa potreby voda z uvareného cíceru

AKO NA TO

Večer si namočíme cícer do vody a necháme močiť cez noc. Ráno vodu zlejeme, zalejeme novou vodou a necháme  ešte stáť asi hodinu. Potom si cícer scedíme pod vodu a dáme variť asi 45 minút v novej vode, kým nezmäkne. Keď bude cícer mäkký zlejeme vodu, ale kúsok z nej si necháme v miske na boku.  Cícer spolu s olejom a strúčikom cesnaku a trochou vody ( z cícera kde sa varil) vymixujeme do hladka. Ochutíme ho citrónom, rascou, soľou, mletým čierným korením (kto chce si doň môže nakrájať sušené paradajky, pažítku a pod.) a dôkladne premiešame.
Tip: Dá sa zjesť iba tak z čerstvo nakrájanou a ochutenou zeleninou, výborný pre návštevu ako dip do ktorého si vete namáčať čerstvý stopkový zeler či čerstvú mrkvu. Ale viete si ho vychutnať aj s ražným chlebíkom.  
Cícerová nátierka (bez tahini) od 2 fázy s olejom