Pampúšiky z baklažánu a cícera
POTREBUJEME
- cibuľa
- baklažán
- cesnak
- olej
- mletá rasca
- mleté čierne korenie
- štipľavá mletá paprika
- štipka škorice
- soľ
- uvarený cícer alebo sterilizovaný z plechovky /ak je z plechovky, musí byť len v slanom náleve bez iných prísad !/
- citrón
- strúhanka z celoražného knäcku /1-2 ks podľa potreby/
- čerstvý koriande
AKO NA TO
Cibuľu nakrájame nadrobno, baklažán nakrájame na malé kocky, oboje opražíme na oleji. Pridáme na kúsky nakrájaný cesnak a všetko korenie, dusíme spolu cca 10 minút. Cícer rozmixujeme na kašu s pár kvapkami citróna, soľou, mletým čiernym korením. V miske spojíme baklažánovú a cícerovú hmotu, pridáme na jemno nakrájaný čerstvý koriander, strúhanku a vlhkými rukami formujeme pampúšiky. Opečieme z každej strany na panvici na malom množstve oleja.
Pozor! : keďže sme použili v recepte citrón, nebudeme k tomuto chodu konzumovať už žiadne ovocie, čiže tak ako platí v pravidlách Metabolicu.