Pampúšiky z baklažánu a cícera

Pampúšiky z baklažánu a cícera

POTREBUJEME

  •   cibuľa
  •   baklažán
  •   cesnak
  •   olej
  •   mletá rasca
  •   mleté čierne korenie
  •   štipľavá mletá paprika
  •   štipka škorice
  •   soľ
  •   uvarený cícer alebo sterilizovaný z plechovky /ak je z plechovky, musí byť len v slanom náleve bez iných prísad !/
  •   citrón
  •   strúhanka z celoražného knäcku /1-2 ks podľa potreby/
  •   čerstvý koriande

AKO NA TO

Cibuľu nakrájame nadrobno, baklažán nakrájame na malé kocky, oboje opražíme na oleji. Pridáme na kúsky nakrájaný cesnak a všetko korenie, dusíme spolu cca 10 minút. Cícer rozmixujeme na kašu s pár kvapkami citróna, soľou, mletým čiernym korením. V miske spojíme baklažánovú a cícerovú hmotu, pridáme na jemno nakrájaný čerstvý koriander, strúhanku a vlhkými rukami formujeme pampúšiky. Opečieme z každej strany na panvici na malom množstve oleja.
Pozor! : keďže sme použili v recepte citrón, nebudeme k tomuto chodu konzumovať už žiadne ovocie, čiže tak ako platí v pravidlách Metabolicu.
Pampúšiky z baklažánu a cícera