Cviklový šalát s tofunézou od 3 až 4 fázy
POTREBUJEME
- 250 g. cvikly
- 100 g. kyslých uhoriek
- 100 g. sterilizovanej mrkvy a hrášku
- 3 lyžice oleja, soľ a peper
- Tofunéza /majonéza s tofu/
- 2 čajové lyžičky horčice
- 2 dl repkového alebo olivového oleja
- 1 lyžičku čerstvého alebo sušeného kôpru (alebo majoránky)
- 200 g. bieleho tofu
- morská soľ
AKO NA TO
Cviklový šalát
Šalát: červenú cviklu uvaríme a narežeme na kocky, uhorky nastrúhame na hrubom strúhadle, pridáme odkvapkaný sterilizovaný hrášok, a sterilizovanú mrkvu nakrájanú na kocky. Všetko dobre premiešame. Osolíme a opepríme podľa chuti.
Tofunéza /majonéza s tofu/
2 čajové lyžičky horčice, 2 dl repkového alebo olivového oleja, 1 lyžičku čerstvého alebo sušeného kôpru (alebo majoránky). 200 g. bieleho tofu, morská soľ. Postup: Olej s horčicou rozmixujeme a po malých dávkach postupne rozdrobené tofu. Ak by bola zmes hustá pridáme trošku vody aby sa kjonzistencia podobala bežnej majonéze, Nakoniec pridáme peper, soľ a kôpor. Do hotovej majonézy môžete pridať nakrájanú cibuľku a tiež kyslú uhorku.
Tip: Pre obmenu môžeme podávať aj buď s nastrúhaným syrom, alebo uvareným vajíčkom nakrájaným na kocky.