Domáci kečup

Domáci kečup

POTREBUJEME

  •   2 kg. paradajok
  •   ½ kg. očistených jabĺk
  •   ¼ kg. cibule
  •   20 dkg. cvikle
  •   štipku cukru na zvýraznenie chuti
  •   1 dcl. octu
  •   6 ks. čierneho korenia
  •   6 ks. nového korenia
  •   6 ks. klinčekov
  •   6 lyžičiek soli
  •   4 strúčiky cesnaku
  •   4 bobkové listy
  •   1 lyžička červenej papriky
  •   1 lyžička čierneho mletého korenia

AKO NA TO

Paradajky zaparíme horúcou vodou a ošúpeme, jablká olúpeme. Toto všetko spolu s cibuľu a cviklou nakrájame a varíme asi 1 hodinu. Z uvarenej zmesi vyberieme bobkový list a vyhodíme. Ďalej zmes rozmixujeme a varíme ešte 20 minút. Podľa potreby zriedime s vodou max. ½ až 2 dcl.. Sterilizujeme vo fľašiach asi 20 minút (alebo do zovretia).
Domáci kečup