Domáci kečup
POTREBUJEME
- 2 kg. paradajok
- ½ kg. očistených jabĺk
- ¼ kg. cibule
- 20 dkg. cvikle
- štipku cukru na zvýraznenie chuti
- 1 dcl. octu
- 6 ks. čierneho korenia
- 6 ks. nového korenia
- 6 ks. klinčekov
- 6 lyžičiek soli
- 4 strúčiky cesnaku
- 4 bobkové listy
- 1 lyžička červenej papriky
- 1 lyžička čierneho mletého korenia
AKO NA TO
Paradajky zaparíme horúcou vodou a ošúpeme, jablká olúpeme. Toto všetko spolu s cibuľu a cviklou nakrájame a varíme asi 1 hodinu. Z uvarenej zmesi vyberieme bobkový list a vyhodíme. Ďalej zmes rozmixujeme a varíme ešte 20 minút. Podľa potreby zriedime s vodou max. ½ až 2 dcl.. Sterilizujeme vo fľašiach asi 20 minút (alebo do zovretia).