Losos na grile od 2 fázy s olejom

Losos na grile od 2 fázy s olejom

POTREBUJEME

  •   losos /z lovu/
  •   čierny peper
  •   cesnak
  •   soľ
  •   repkový olej/ghí maslo
  •   koreninová zmes na ryby /bez prísad/

AKO NA TO

Lososa si umyjeme, osušíme kuchynskou útierkou. Osolíme a nakoreníme z oboch strán. Necháme pôsobiť cca 1 hod. Na panvici si roztopíme ghí maslo alebo panvicu potrieme repkovým olejom. Lososa opekáme z oboch strán cca 4 - 8 minút /podľa hrúbky/ na miernom ohni.Ak máme losos filet z kožou tak najprv opekáme na strane kde je koža o niečo dlhšie cca 8 minút, z druhej strany by malo stačiť 4 minúty. Podávame so zeleninovým šalátom alebo špenátom. V 3 fáze si rybu pokvapkáme citrónom. Potom však už po jedle nebudeme konzumovať žiadne ovocie. 
Losos na grile od 2 fázy s olejom