Losos na grile od 2 fázy s olejom
POTREBUJEME
- losos /z lovu/
- čierny peper
- cesnak
- soľ
- repkový olej/ghí maslo
- koreninová zmes na ryby /bez prísad/
AKO NA TO
Lososa si umyjeme, osušíme kuchynskou útierkou. Osolíme a nakoreníme z oboch strán. Necháme pôsobiť cca 1 hod. Na panvici si roztopíme ghí maslo alebo panvicu potrieme repkovým olejom. Lososa opekáme z oboch strán cca 4 - 8 minút /podľa hrúbky/ na miernom ohni.Ak máme losos filet z kožou tak najprv opekáme na strane kde je koža o niečo dlhšie cca 8 minút, z druhej strany by malo stačiť 4 minúty. Podávame so zeleninovým šalátom alebo špenátom. V 3 fáze si rybu pokvapkáme citrónom. Potom však už po jedle nebudeme konzumovať žiadne ovocie.