Čerstvé shitake na čínsky spôsob

Čerstvé shitake na čínsky spôsob

POTREBUJEME

  •   čerstvú hubu shitake
  •   pak soy kapustu
  •   mrkvu
  •   hrášok
  •   cibuľu (alebo šalotku, pór, jarnú cibuľku - kto čo má povolené v pláne)
  •   mladý hrášok alebo zelenú fazuľku
  •   himalájsku soľ
  •   peper
  •   sójovú omáčku Tamari v biokvalite - kúpite ju v bioobchode /ja kupujem na Zvonárskej ulici/

AKO NA TO

Na repkovom oleji opražíte nakrájanú cibuľku do sklovita a pridáte na pásiky nakrájanú hubu shitake. Všetko spolu dusíte cca. 30 minút pod pokrievkou, potom pridáte nakrájanú kapustu pak soy, nakrájanú na tenké pásiky mrkvu, hrášok alebo zelenú fazuľku. Necháte prejsť varom cca ďalších 10-15 minút. Posolíte himalájskou soľou, okorenite, kto chce môže si pridať cesnak a ochutíte sójovou omáčkou Tamari. Premiešate a uvarené podávate s ražným chlebíkom alebo indiánskou ryžou.
Nech Vám chutí :)
Čerstvé shitake na čínsky spôsob