Hliva ustricová s dusenou brokolicou

Hliva ustricová s dusenou brokolicou

POTREBUJEME

  •   hliva ustricová
  •   cibuľa
  •   cesnak + olej na teplú kuchyňu
  •   bio jablčný ocot
  •   zeleninový vývar /samozrejme domáci/
  •   soľ
  •   čierne mleté korenie
  •   tymián
  •   brokolica + olej na studenú kuchyňu + soľ

AKO NA TO

Hlivu ustricovú neumývame, len pekne očistíme nožom alebo papierovou utierkou. Na panvici orestujeme cibuľu a cesnak s olejom. Ku sklovitej zelenine pridáme na pásiky nakrájanú hlivu. Podlejeme malým množstvom domáceho zeleninového vývaru. Pridáme  pre chuť trošku bio jablčného octu, soľ , mleté čierne korenie a tymián. Dusíme cca 7 minút. Čerstvú brokolicu očistíme a rozdelíme na ružičky. Tepelne upravíme v parnom hrnci. Až na tanieri osolíme a polejeme olejom na studenú prípravu /použijeme ten, ktorý práve povoľuje  naša fáza metabolicu, ja som použila olej z vlašských orechov/.
Tip: Ak nám zo zeleninovej polievky ostala tekutina, prelejeme ju cez jemné sitko
1/ do sklenenej fľaše s viečkom a uložíme do chladničky
2/ alebo v malých kelímkoch zamrazíme a máme predprípravu na ďalšie varenie.
Hliva ustricová s dusenou brokolicou