HLIVA S KYSLOU KAPUSTOU

HLIVA S KYSLOU KAPUSTOU

POTREBUJEME

  •   500 g hlivy
  •   200 g. kyslej kapusty
  •   cesnak
  •   1 červenú cibuľku
  •   1 lyžica kokosového tuku
  •   1 dcl kvalitnej sójovej omáčky (napr. Tamari, kúpite v bio obchode)
  •   2 lyžičky drvenej rasce
  •   morskú/himalájsku soľ

AKO NA TO

Hlivu umyjeme, osušíme v útierke a pokrájame na plátky. V hrnci zohrejeme kokosový olej , pridáme nadrobno pokrájanú cibuľku, pretlačený cesnak a poprášime drvenou rascou. Keď je cibuľka sklovitá, pridáme nakrájanú hlivu, podlejeme vodou a cca 30 minút dusíme. Potom pridáme kyslú kapustu a sójovú omáčku, premiešame a necháme LEN ZOHRIAŤ (tak si kyslá kapusta ponechá viac vitamínov) - poprípade necháme iba prejsť varom a hneď odstavíme. Nakoniec pridáme soľ a bylinky. Podávame s ražným chlebíkom.
HLIVA S KYSLOU KAPUSTOU