Shitake prívarok, kyslá kapusta a ražné cestoviny
POTREBUJEME
- 100%-tné ražné cestoviny /samozrejme bezvaječné, držíme sa pravidiel metabolicu/
- kyslá kapusta /bez cukru a náhradných sladidiel, vždy čítame zloženie na zadnej strane výrobku, napr. zn HORTI /
- Olej a teplú kuchyňu
- cibuľa
- červená mletá paprika
- soľ
- čierne mleté korenie
- rasca mletá aj celá =čerstvé shitake huby, známe ako Judášové ucho /ak sušené, nezabudnite ich už večer namočiť do vody/
- kokosové mlieko
AKO NA TO
Uvaríme ražné cestoviny podľa návodu na obale. Po uvarení scedíme – nie je nutné úplne do sucha, len tak, aby boli vlhké, vrátime do hrnca a následne do nich zamiešame olej na teplú kuchyňu, až teraz osolíme. Kyslú kapustu so šťavou dáme do hrnca s vodou, uvaríme al dente alebo podľa zvyku. Uvarenú zlejeme cez sitko a necháme odkvapkať. Chceme, aby bola kyslá, preto ju zbytočne nepremývame vodou. Vychladnutú narežeme na menšie kúsky. Olej a cibuľu popražíme s mletou červenou paprikou a pridáme kyslú kapustu. Spoločne chvíľu podusíme a dochutíme soľou, mletým čiernym korením, rascou mletou aj celou. Shitake huby neumývame, len pekne očistíme a narežeme na tenšie pásiky. Pridáme na panvicu, kde už máme orestovanú cibuľu na oleji. Podlejeme kokosovým mliekom a prikryté pokrievkou cca 7-10 minút dusíme, pozor – zbytočne nevaríme. Čiastočne vychladnutý prívarok rozmixujeme tyčovým mixérom buď na jemno ako omáčku alebo na stredné kúsky. Až teraz pridáme soľ a mleté čierne korenie.
Tip: Vyskúšajte, naozaj chutný trojboj. Shitake zjemnené kokosovým mliekom, osviežujúca kapusta s bohatou chuťou rasce a zemité ražné cestoviny.