Cícerová polievka so zeleninou od 2 fázy s olejom
POTREBUJEME
- 400 g. cíceru (1 plechovka cíceru vapeur zn. bonduele alebo iná len aby bola v náleve)
- 5 ks. stredne veľké mrkvy
- 1 ks. väčší kaleráb
- 1 diel stopkového zeleru (má výraznú ale príjemnú chuť)
- kokosový tuk alebo ghee maslo
- 1 lyžička červenej papriky
- morská/himalájska soľ
- čierne korenie
- 1 plechovka paradajkového pyré
- 1l vody
AKO NA TO
Zeleniny umyjeme, ošúpeme, nakrájame na kocky a orestujeme na kokosovom oleji. Pridáme červenú papriku premiešame a zalejeme vodou tak, aby bola cca 2 cm nad zeleninou. Keď voda zovrie, pridáme cícer, paradajkové pyré, osolíme, opepríme - varíme kým nie je zelenina takmer mäkká. Potom uvarenú zeleninu asi 1/3 cíceru, kalerábu, mrkvy a zeleru vyberieme naberačkou a rozmixujeme, potom vrátime späť do polievky( týmto spôsobom ju zahustíme).
Vedeli ste, že cícer je najlepšie stráviteľná rastlinná bielkovina, ktorá neobsahuje ani gram lepku, preto je vhodná aj pre celiatikov.