Cícerová polievka so zeleninou od 2 fázy s olejom

Cícerová polievka so zeleninou od 2 fázy s olejom

POTREBUJEME

  •  400 g. cíceru (1 plechovka cíceru vapeur zn. bonduele alebo iná len aby bola v náleve)
  • 5 ks. stredne veľké mrkvy
  • 1 ks. väčší kaleráb
  • 1 diel stopkového zeleru (má výraznú ale príjemnú chuť)
  •  kokosový tuk alebo ghee maslo
  • 1 lyžička červenej papriky
  •  morská/himalájska soľ
  •  čierne korenie
  • 1 plechovka paradajkového pyré
  • 1l vody

AKO NA TO

Zeleniny umyjeme, ošúpeme, nakrájame na kocky a orestujeme na kokosovom oleji. Pridáme červenú papriku premiešame a zalejeme vodou tak, aby bola cca 2 cm nad zeleninou. Keď voda zovrie, pridáme cícer, paradajkové pyré, osolíme, opepríme - varíme kým nie je zelenina takmer mäkká. Potom uvarenú zeleninu asi 1/3 cíceru, kalerábu, mrkvy a zeleru vyberieme naberačkou a rozmixujeme, potom vrátime späť do polievky( týmto spôsobom ju zahustíme).
Vedeli ste, že cícer je najlepšie stráviteľná rastlinná bielkovina, ktorá neobsahuje ani gram lepku, preto je vhodná aj pre celiatikov.
Cícerová polievka so zeleninou od 2 fázy s olejom