ZELENINOVÝ VÝVAR NA ZAHRIATIE od 2 fázy s olejom

ZELENINOVÝ VÝVAR NA ZAHRIATIE od 2 fázy s olejom

POTREBUJEME

  • cibuľu alebo pór
  • kaleráb
  • zeler
  • petržlen
  • mrkvu (zeleninu z nášho jedálneho zoznamu)soľ
  • peper
  • zeleninovú zmes na polievku bez prísad!
  • olej

AKO NA TO

V hrnci si rozpustíme ghee maslo (alebo nalejem repkový olej) na ňom opražíme do sklovita cibuľku či pór, pridáme, nakrájanú mrkvu na kolieska, petržlen, na kocky nakrájaný kaleráb a zeler. Orestujeme. Ak bude zelenina polotvrdá podlejeme vodou, okoreníme, vhodíme guličky čierneho pepru, a zeleninovú zmes a varíme až kým nebude zelenina chrumkavá takmer mäkká. Pred koncom pridáme čerstvú nakrájanú petržlenovú vňať a podávame s ražným chlebíkom.
ZELENINOVÝ VÝVAR NA ZAHRIATIE od 2 fázy s olejom