Teplá polievka na raňajky
POTREBUJEME
- Repkový olej
- zeleninu (čerstvý cesnak, šalotku, brokolicu, kelové listy a cuketu)
- polievkové korenie bez prísad /nájdete v bio obchodu na Mlynskej 22 v Košiciach/
- morskú soľ
- mletý čierny peper
- mletú červenú papriku
- kurkumu
- čiernu šošovicu/ beluga
AKO NA TO
Na repkovom oleji si opražíme zeleninu, zalejeme vodou, okoreníme, osolíme a varíme do mäkka. Servírujeme s čiernou a s ražným chlebom. Ako dezert si doprajte jabĺčko.
Tip: ak máte chuť na krémovú polievku, zeleninu si rozmixujte, ak na semienkovú zmes, vymente ju za šošovicu a semienka opražte na sucho a nasypte na polievku, ak na syr, hodí sa polievku posypať kozím alebo ovčím syrom ak máte na zozname hydinu, viete si na oleji, cesnaku a cibuľke opražiť hydinové rezance šunky, je to super. Fantázii a kreativite sa medze nekladú....