Krémová tekvicová polievka a mungo fazuľa od 3 fázy
POTREBUJEME
- mungo fazuľka /alebo adzuki fazuľka/
- olej na teplú kuchyňu
- cibuľa
- cesnak
- čerstvá tekvica
- kokosové mlieko
- soľ
- čierne korenie
- muškátový orech
AKO NA TO
Fazuľku namočíme vopred večer, ráno ju varíme podľa pravidiel metabolicu, aby sme sa precízne zbavili škodlivých purín. Preto treba strukoviny do polievky pripravovať osobitne a až počas stolovania ich vložiť do horúcej polievky. Spražíme základ polievky: olej, cibuľa, cesnak. Pridáme očistenú a nastrúhanú tekvicu, podusíme a keď je hotová, zjemníme kokosovým mliekom. Polievku necháme čiastočne vychladnúť a tyčovým mixérom rozmixujeme na krémovú hmotu /žiada sa, aby polievka bola redšej krémovej konzistencie, lebo do nej vložíme ešte uvarenú strukovinu/. Na záver dochutíme soľou, čiernym mletým korením a muškátovým orieškom.
Tip: Ako osvieženie použite nasekanú čerstvú petržlenovú vňať. Ja som nemala, tak som použila balzamikový ocot.