Tekvicová polievka od 2 fázy s olejom
POTREBUJEME
- tekvica maslová
- 2 PL oleja na teplú kuchyňu
- soľ
- mleté čierne korenie
- cibuľa
AKO NA TO
V hrnci na oleji si spražíme cibuľu. Pridáme nakrájanú tekvicu na kocky so šupkou a orestujeme. Zalejem vodou a varíme do mäkka. Potom rozmixujeme. Podávame s opečenými kúskami ražného chlebíka. Ako bielkovinu použijeme opražené tekvicové semienka, ktorými ozdobíme polievku.
Tip: vodu si pridáme do hrnca podľa toho akú hustú ju chceme mať. Takto si vieme pripraviť polievku aj z inej zeleniny. Napr. z brokolice, karfiolu, cukety či húb. Ako alternatívu inej bielkoviny vieme použiť strukoviny. Ja mám rada cícer, ale dobre chutí aj s bielou fazuľou.