Šalát radicchio s avokádom, s pečeným baklažánom a jablkami

Šalát radicchio s avokádom, s pečeným baklažánom a jablkami

POTREBUJEME

  •  1 ks šalát radicchio
  •   zrelé avokádo
  •   červená paprika
  •   pol jablka
  •   cherry paradajka
  •   baklažán
  •   kozí syr (alebo feta syr ovčí, kravský - podľa toho kto čo má vo svojom pláne)
  •   olej na studenú kuchyňu
  •   soľ
  •   peper
  •   balzamikový ocot
  •   bylinky podľa chuti

AKO NA TO

Baklažán si nakrájame na tenké kolieska, ktoré si posolíme a posypeme granulovaným cesnakom. Poukladáme ich na panvicu a opečieme z oboch strán. Papriku si nakrájame na kocky vložíme do misy, pridáme umyté a nakrájané radicchio, avokádo a cherry paradajky. Posolíme, okoreníme bylinkami a ochutíme balzamikovým octom a olejom na studenú kuchyňu. Všetko spolu jemne premiešame. Šalát ozdobíme opečenými baklažánovými kolieskami a opečenými na mesiačiky nakrájaným jablkom. Posypeme čerstvým kozím syrom (alebo iným - kto má aký na svojom pláne). Miesto jablka môžeme použiť aj hrušku (ak ju máme na pláne)
Podávame s ražným chlebíkom.   
Šalát radicchio s avokádom, s pečeným baklažánom a jablkami