Šalát radicchio s avokádom, s pečeným baklažánom a jablkami
POTREBUJEME
- 1 ks šalát radicchio
- zrelé avokádo
- červená paprika
- pol jablka
- cherry paradajka
- baklažán
- kozí syr (alebo feta syr ovčí, kravský - podľa toho kto čo má vo svojom pláne)
- olej na studenú kuchyňu
- soľ
- peper
- balzamikový ocot
- bylinky podľa chuti
AKO NA TO
Baklažán si nakrájame na tenké kolieska, ktoré si posolíme a posypeme granulovaným cesnakom. Poukladáme ich na panvicu a opečieme z oboch strán. Papriku si nakrájame na kocky vložíme do misy, pridáme umyté a nakrájané radicchio, avokádo a cherry paradajky. Posolíme, okoreníme bylinkami a ochutíme balzamikovým octom a olejom na studenú kuchyňu. Všetko spolu jemne premiešame. Šalát ozdobíme opečenými baklažánovými kolieskami a opečenými na mesiačiky nakrájaným jablkom. Posypeme čerstvým kozím syrom (alebo iným - kto má aký na svojom pláne). Miesto jablka môžeme použiť aj hrušku (ak ju máme na pláne)
Podávame s ražným chlebíkom.