Zapečené zemiaky s cuketou a feta syr
POTREBUJEME
- od 2 fázy s olejom (ak máte zemiaky povolené vo svojom pláne ) ináč od 3 fázy ako favourite food
- cuketa
- zemiaky
- olej na teplú kuchyňu
- soľ
- čierne mleté korenie
- mletá rasca
- sušená majoránka
- oregano
- cesnak /nemusí byť/
- feta syr
- ozdoba petržlenová vňať a červená čakanka
AKO NA TO
Zemiaky a cuketu očistíme a narežeme na tenučké plátky. Striedavo ich ukladáme vedľa seba do jánskej misy alebo malého pekáča. V porcelánovom mažiariku zmiešame olej so soľou, korením a sušenými bylinkami, ak chceme pridáme 1 malý mesiačik pretlačeného cesnaku. Zmesou polejeme naukladanú zeleninu a dáme zapiecť do rúry. Naservírovanú zeleninu dekorujeme pomrveným feta syrom alebo ho servírujeme v celku.