ŠÁLAT SO SYROM A ZELEROVÝMI HRANOLKAMI
POTREBUJEME
- ľadový šalát
- trošku rukoly
- paradajky
- avokádo
- zelené olivy
- semienkovú zmes (tekvicové a slnečnicové semienka)
- zeler
- ľanový olej
- soľ
- peper
- bylinky
- korenie na šalát
AKO NA TO
Šalát – ľadový šalát a rukolu umyjeme a natrháme na menšie kúsky do šalátovej misy, nakrájame si na polmesiačiky rajčiny, ošúpané avokádo na kocky a olivy bez kôstok na polovicu. Všetko jemne premiešame, osolíme, okoreníme a polejeme ľanovým olejom. Na panvici si orestujeme na sucho semienkovú zmes, ktorou posypeme šalát. Hranolky - zeler si očistíme a nakrájame na pásiky, osolíme a poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, postriekame olivovým olejom a pečieme v rúre pri 180 °C až kým nebudú mäkké. Podávame s chlebom a s tekvicovým dresingom.
Možné použiť v 2 fáze s olejom alebo v 3 fáze..