Hydinová šunka od 2 fázy s olejom
POTREBUJEME
- 600 g kuracie prsia
- 1 Č.L. talianských byliniek (podľa chuti čokoľvek)
- 1 P.L. želatiny alebo agar prášku
- strúčik cesnaku (kto chce)
- soľ a korenie
AKO NA TO
Mäso umyjeme a nakrájame na malé kúsky(1/3 mäsa si zmixujeme, aby neboli veľké kúsky a šunka sa nerozpadávala). Pridáme k nemu želatínu, bylinky, prelisovaný cesnak, korenie a soľ. Všetko spolu premiešame a necháme odstáť cca. 20 minút. Mäso vložíme do vrecka na pečenie, zviažeme niťou a vložíme do plechovky a dobre pritlačíme. Rúru si predhrejeme na 190°C a šunku pečieme približne 50 minút (závisí aj na Vašej rúre). Pod konzervu si môžte položiť tanier alebo plech na pečenie. Tip: v prípade, že nemáte konzervu, použite keramický pohár alebo misku alebo šunkovar. Ak použijete šunkovar, šunku varte podľa návodu.