MӒSOVÉ GULIČKY
POTREBUJEME
- mäso
- vaša gramáž POMLETÉHO kuracieho alebo bravčového mäsa
- repkový olej
- soľ
- mletý čierny peper
- čerstvý popučený cesnak a ľubovoľné bylinky
- oregano
- kapusta
- vaša gramáž zeleniny /surová biela kapusta
- surové paradajky/
- repkový olej
- cibuľa
- soľ
- mletý čierny peper
- rasca celá aj mletá
AKO NA TO
Mäso: Všetky ingrediencie zmiešame a vytvarujeme z nich malé guľky, vložíme ich do malého plechu na pečenie v ktorom je dostatočné množstvo oleja, aby každá guľka bola namočená z polovice v oleji,Pečieme v teplovzdušnej rúre cca 20 minút na 200 stupňoch, následne guľky otočíme druhou stranou do oleja a pečieme asi 15-20 minút pri 180 stupňoch, proces pečenia je potrebné sledovať, každá rúra pečie inak.
Kapusta :Cibuľu podusíme na oleji, kapustu nakrájame na cik-cakové kúsky a pridáme k cibuli, dusíme, podlievame prevarenou vodou a miešame, keď je kapusta polomäkká, pridáme čerstvé nakrájané paradajky a korenie, dovaríme do požadovanej mäkkosti /niekomu chutí kapusta al dente, inému mäkká, rozvarenáOzdobíme rozmarínom alebo bazalkou. Ak sa nachádzate v 3. alebo v 4. fáze MB, do mäsovej hmoty si môžete pridať už uvarenú INDIÁNSKU/DIVOKÚ ryžu.
POZOR! V tomto prípade už nekonzumuje k jedlu chlieb