Morčacie medailónky so zelerom od 2 fázy s olejom

Morčacie medailónky so zelerom od 2 fázy s olejom

POTREBUJEME  

  •   morčacie prsia
  •   štvrťka zeleru
  •   čierny mletý peper
  •   morská soľ
  •   kurkuma
  •   mletá rasca
  •   repkový olej

AKO NA TO

Morčacie prsia si pomelieme v mlynčeku a pridáme k nim zeler, ktorý si pomelieme spolu s mäskom tiež. Okoreníme (peper, mletú rascu, kurkumu) a osolíme. Vytvarujeme z masy malé medailónky, ktoré opekáme na oleji z oboch strán. Podávame so zeleninovám šalátom a knackebrotom. 
TIP: kurkumu si do jedla pridávajte často. Všeobecne je považovaná za liečivú bylinku, ktorá má antibakteriálne a protiplesňové účinky, zároveň čistí krv.  Jej blahodárne účinky na organizmus sú bohaté (zmierňuje zápaly, tráviace problémy, znižuje cholesterol, pomáha pri chorobách pečene, zlepšuje kosti, ochraňuje pred stárnutím a je fantastický antioxidant!). Je veľmi chutná a žltá farba pekne zafarbí jedlo - dodá na kreativite a chuti :). Viete ju prdávať takmer všade aj do polievok.
Morčacie medailónky so zelerom od 2 fázy s olejom