PEČENÁ TEKVICA S PŠTROSÍM MӒSOM

PEČENÁ TEKVICA S PŠTROSÍM MӒSOM

POTREBUJEME 

  • Pštrosie mäso
  • repkový olej
  • korenie: peper, soľ
  • čerstvý kučeravý šalát, cherry paradajky, uhorka
  • balzamkový ocot
  • ľanový olej

AKO NA TO

Jednoduché a rýchle mäso. Ak ste ešte neskúšali pštrosie mäsko tak neváhajte. Je jemné (chuťou mi to pripomínalo pečienku), mäsko je tmavé bez tuku, naozaj nízkotučné a výživné. V tomto recepte som pštrosie mäso (kúpené v LIDL) len opiekla na grilovacej panvici potretej repkovým olejom z oboch strán. Okorenila ho peprom a kamennou soľou. Nič viac a menej. K tomu ako prílohu som použila čerstvý kučeravý šalát so cherry paradajkami a uhorkou, preliatým balzamikovým octom a ľanovým olejom.
TIP: K tomu ak prílohu som servírovala pečenú tekvicu hokaido.
PEČENÁ TEKVICA S PŠTROSÍM MӒSOM