PEČENÁ TEKVICA S PŠTROSÍM MӒSOM
POTREBUJEME
- Pštrosie mäso
- repkový olej
- korenie: peper, soľ
- čerstvý kučeravý šalát, cherry paradajky, uhorka
- balzamkový ocot
- ľanový olej
AKO NA TO
Jednoduché a rýchle mäso. Ak ste ešte neskúšali pštrosie mäsko tak neváhajte. Je jemné (chuťou mi to pripomínalo pečienku), mäsko je tmavé bez tuku, naozaj nízkotučné a výživné. V tomto recepte som pštrosie mäso (kúpené v LIDL) len opiekla na grilovacej panvici potretej repkovým olejom z oboch strán. Okorenila ho peprom a kamennou soľou. Nič viac a menej. K tomu ako prílohu som použila čerstvý kučeravý šalát so cherry paradajkami a uhorkou, preliatým balzamikovým octom a ľanovým olejom.
TIP: K tomu ak prílohu som servírovala pečenú tekvicu hokaido.