Mäsovo-šampiňónová fašírka od 2 fázy s olejom

Mäsovo-šampiňónová fašírka od 2 fázy s olejom

POTREBUJEME

  •   šampiňóny
  •   olej na teplú kuchyňu
  •   cibuľa
  •   cesnak
  •   pomleté bravčové mäso
  •   soľ
  •   čierne mleté korenie
  •   zmes sušených byliniek podľa chuti /použila som Bio kouzelná Provence - bylinková směs s himalájskou solí z Mlynskej 22,       Košice/
  •   čerstvá zelenina na šalát /ľadový šalát, rukola, čerstvý špenát, paradajka, paprika, uhorka/
  •   olej na studenú kuchyňu /napr. avokádový/
  •   balsamico
  •   soľ
  •   čerstvo namletá zmes 4 druhy korenia

AKO NA TO

Šampiňóny očistíme papierovou servítkou. Narežeme nadrobno a spolu s cibuľou a cesnakom podusíme na oleji. Kým vychladnú, pomleté mäso rozmiešame so soľou, korením a zmesou byliniek. Hmoty spojíme a v celku umiestnime na olejom vymastený pekáč. Upečieme v rúre. Pripravíme si zálievku na šalát z oleja na studenú kuchyňu, balsamica, soli a korenia. Čerstvú zeleninu umyjeme, čo je potrebné narežeme a vložíme do misky. Zalejeme pripravenou zálievkou. 
Tip: každý deň jedávajte niektorý druh zeleného šalátu. Zelená farba v ich listoch má schopnosť posilniť imunitu a srdcovo-cievny systém. Zelené šaláty napomáhajú zvyšovať výkonnosť svalov, zlepšujú okysličenie krvi a dôležitou funkciou je to, že zabezpečujú aj efektívne využitie bielkovín z potravy.
Mäsovo-šampiňónová fašírka  od 2 fázy s olejom