Mäsovo-šampiňónová fašírka od 2 fázy s olejom
POTREBUJEME
- šampiňóny
- olej na teplú kuchyňu
- cibuľa
- cesnak
- pomleté bravčové mäso
- soľ
- čierne mleté korenie
- zmes sušených byliniek podľa chuti /použila som Bio kouzelná Provence - bylinková směs s himalájskou solí z Mlynskej 22, Košice/
- čerstvá zelenina na šalát /ľadový šalát, rukola, čerstvý špenát, paradajka, paprika, uhorka/
- olej na studenú kuchyňu /napr. avokádový/
- balsamico
- soľ
- čerstvo namletá zmes 4 druhy korenia
AKO NA TO
Šampiňóny očistíme papierovou servítkou. Narežeme nadrobno a spolu s cibuľou a cesnakom podusíme na oleji. Kým vychladnú, pomleté mäso rozmiešame so soľou, korením a zmesou byliniek. Hmoty spojíme a v celku umiestnime na olejom vymastený pekáč. Upečieme v rúre. Pripravíme si zálievku na šalát z oleja na studenú kuchyňu, balsamica, soli a korenia. Čerstvú zeleninu umyjeme, čo je potrebné narežeme a vložíme do misky. Zalejeme pripravenou zálievkou.
Tip: každý deň jedávajte niektorý druh zeleného šalátu. Zelená farba v ich listoch má schopnosť posilniť imunitu a srdcovo-cievny systém. Zelené šaláty napomáhajú zvyšovať výkonnosť svalov, zlepšujú okysličenie krvi a dôležitou funkciou je to, že zabezpečujú aj efektívne využitie bielkovín z potravy.