KAČACIE STEHNO S KYSLOU KAPUSTOU A ŠAMPIŇÓNMI
POTREBUJEME
- kačacie stehná
- kyslú kapustu
- čierny peper
- cesnak
- kto chce môže použiť aj cibuľu
- mletú rascu
- himalájsku soľ
- repkový olej
AKO NA TO
Kačacie stehná si umyjeme a usušíme, kožu jemne narežeme, osolíme a necháme odležať na 2-3 hodiny, jánsku misu si potrieme repkovým olejom, na ňu poukladáme kačacie stehná ktoré posypeme drvenou rascou a poukladáme na ňu pokrájanú cibuľu a na plátky nakrájaný cesnak a nakrájané šampióny. Prilejeme asi 1 dcl vody a dáme piecť na 180 stupňov. Po pol hodinke zvýšime na 220 stupňov a pečieme ešte asi30 minút. Medzitým si uvaríme indiánsku ryžu vo vriacej a osolenej vode cca. 20 minút. Ideálnou prílohou je kyslá alebo červená kapusta.